Bread with Brewer's Yeast

This bread is made with two poolishes. One  is made over dark to develop more than flavour and the other one is iii-4 hours young poolish to give you lot ameliorate oven bound.

Prep Fourth dimension 1 60 minutes

Cook Fourth dimension forty mins

Proofing fourth dimension 20 hrs

Full Time 1 hr 40 mins

Course: Baking

Keyword: Artisan Breadstuff

Servings: 4 Baguettes

Ingredients

Poolish ane

  • ane 1000 Brewer'due south dry yeast
  • 100 yard White breadstuff flour
  • 100 g Water

Poolish 2

  • i g Brewer's dry out yeast
  • 100 g White bread flour
  • 100 chiliad Water

Main Dough

  • 700 g White bread flour
  • 100 g Rye flout type 1150
  • 500 g Water
  • 50 g Chia seeds
  • 24 k Sea Table salt

Instructions

Poolish 1

  • In a bowl mix all ingredients, comprehend and leave at room temperature over night.

Poolish ii

  • In a bowl mix all ingredients , cover and go out at room temperature for iv hours.

Chief Dough

  • Right later yous prepare poolish 2 In a bowl mix white flour and water only, cover and leave at room temperature to autolyse.

    After iv hours add Poolish 1, Poolish two, rye flour and knead by hand or mixer  until the dough is shine on the outside, springs dorsum when pressed on with your fingers and is no longer viscid. Add salt and chia seed and knead another two min. Embrace and let it proof at room temperature.

    Make four stretch and folds every 30min. To develop ameliorate and organised gluten net.

    Later on the dough doubles in book it's fourth dimension to divide information technology in four balls, get out them on the bench, comprehend and let them rest for 40min.

    Shape four baguettes as long every bit they tin feed in your oven. Leave them on a dusted with flour bakers linen for last proof.

    Broil in preheated oven at 250C with steam (place a shallow pot with water at the bottom of the oven) on a baking rock for 20min and another 20min at 200C or until done.

Хляб с бирена мая

Този хляб е направен с два полиша. Единият оставен през нощта да узрее и добави по-богат вкус към хляба, а другият е млад на 4 часа за по-добър обем.

Prep Time 1 hr

Cook Time twoscore mins

Време за втасване 20 hrs

Full Fourth dimension 1 hr 40 mins

Servings: four Багети

Writer: Nikolay'due south Kitchen

Ingredients

Полиш 1

  • ane г Суха бирена мая
  • 100 г Бяло брашно за хляб
  • 100 г Вода

Полиш 2

  • 1 г Суха бирена мая
  • 100 г Бяло брашно за хляб
  • 100 г Вода

Основно тесто

  • 700 г Бяло брашно за хляб
  • 100 г Ръжено брашно тип 1150
  • 500 г Вода
  • 24 г Морска сол
  • 50 г Чия семена

Instructions

Полиш 1

  • В купа смесете съставките за полиш 1, покрийте и оставете на стайна температура цяла нощ.

Полиш 2

  • На сутринта в друга купа смесете съставките за полиш 2 ,покрийте и оставете 4 часа на стайна температура.

Основно тесто.

  • Веднага след като смесите полиш 2 в друга купа смесетет бялото брашно и 500г вода. Покрийте и оставете настрана докато втаса полиш two.

    Сега добавете поли 1, полиш 2, ръженото брашно и месете на ръка или с миксер около ten-12мин докато се получи гладко и еластично тесто. Добавете солта и семената от чия и месете още one-2мин. Покрийте и оставете на стайна температура да втасва.

    През това време напаравете four разтягания за да подредите глутеновата мрежа и получите еластично и пружиниращо тесто. Това е важно ,за да имате добър обем при печенето.

    Когато тестото удвои обема си го поставете върху леко набрашнен плот и го разделете на четити еднакви топки. Покрийте и оставете да почине 40мин.

    Оформете 4 продълговати бъгети толкова дълги ,че да могат да влизат във вашата фурна. Поставете ги върху набрашнено плато и оставете да направят финалното втасване.

    Печете в предварително загрята фурна на 250С със съд с вода на дъното 20мин и после намалете на 200С за още около 20мин или до готовност.

Salvage Save

Breadstuff with Brewer's Yeast

2018-09-28

Comments are closed.